Van Sequoia Nat. Park naar Visalia
Door: jan
Blijf op de hoogte en volg jan en lien
14 Mei 2014 | Verenigde Staten, Visalia
Maandag 13 mei 2014.
Deze morgen in een heerlijk stille windloze omgeving wakker geworden. Buiten scheen het zonnetje . Camper stond lekker in de schaduw en twee meter voor de camper kwam de zon tussen de bomen door en had ik een heerlijke plek om mijn eerste kopje koffie van deze dag te verorberen. Vogels vloten en verder serene stilte. Heerlijk!!!!!!
Nadat ik de koffie op had heb ik de dames gewekt. Lien kwam bij me zitten. Paula had iets langer werk. Het feit dat het lekker weer was en dat het niet waaide op een hoogte van 8500 feet maakte ons allen blij. Na enige discussie of we nu vooruit of weer terug moesten rijden,werd het terug rijden. Na enkele honderden meters zagen we het bord: 100 giant trees trail. Parkeren verboden. Voor een gesloten hek auto toch maar neergezet. Gokje maar wagen. Stond ook een Jeep uit Texas. Met ons drieen het park ingelopen. Er was een trail over asfalt paden, geschikt ook voor rolstoelers, dat moest dus te doen zijn. Geweldig wat een mooi park!!!!!!! Heerlijk rustig. De enige die we tegen kwamen was de man uit Texas met een hond (kruzing poedel- golden retriever). Heeft foto van ons gemaakt. Wonderlijk gtote bomen,die sequoa's. Kleine eekhoorntjes speelden op de omgevallen stammen van reuzen bomen. Na het bekijken van dit prachtige park afgedaald via een lang kronkelige weg naar beneden. Daar weer voor de zoveelste keer getankt. We rijden gemiddeld 3.8 km per liter benzine. Slurpt dus aardig.
Bij benzine station, tevens market wat boodschappen gedaan. Bij stuwmeer, Lake Success waterreservoir voor de irrigatie van de landbouwgebieden rond Tulare.Ma daarna naar bed want de kronkelige afdaling had haar hoofd geen goed gedaan. Tegen 4 uur waren we op Koa camping in Visalia. Op de camping naar zwembad gegaan. Temperatuur hier 95 F. Warm dus, Morgen naar de kust.
15 Mei 2014 - 21:29
Wijnanda:
Met veel plezier lezen wij jullie verslagen.
Hoeveel km rijden jullie gemiddeld per dag?
Toch komt het allemaal erg ontspannen over.
jullie zijn bijna op de eindbestemming.
Nog maar een paar dagen genieten.
Lieve groeten,
Wijnanda en Fred